http://vincentdepaul.be/wp-content/uploads/ssvp-logo2.png

SINT-VINCENTIUSVERENIGING -  DE KLEINE DREMPEL

Stift 36A, 3960 Bree        MC900441450[1]0492 73 19 24

Home

 

 

 

HLN.BE Regio  BREE – 10.02.2017

10.000 euro voor De Kleine Drempel

LOADINGSint-Vincentiusvereniging De Kleine Drempel uit Bree krijgt 10.000 euro van de Carrefour Foundation. De cheque is overhandigd in de Carrefour Market van Bree. Carrefour werkt al jaren samen met lokale goede doelen om hun onverkochte producten te verdelen onder de minstbedeelden. Maar vaak hebben deze verenigingen ook nood aan uitrusting, meubilair, koelkasten en voertuigen. Daarom lanceerden Carrefour en de Carrefour Foundation opnieuw de Solidariteitsklik. De Kleine Drempel uit Bree kreeg de steun van de Carrefour Market van Bree en behaalde de 9de plaats in het klassement. Zo krijgt ze een dotatie van 10.000 euro.

 

 

 

 

TISM STEUNT GOEDE DOELEN  

senegal_03woensdag, 21 december 2016 door Tism-webadmin

Op vrijdag 16 december werden enkele vertegenwoordigers van ‘De Kleine Drempel’, ‘De Vrienden van Senegal’ en ‘Hedera Helix’ op TISM ontvangen. De goede doelen, die de school steunt, werden eerst door de directeur kort toegelicht. In het schooljaar 2015-2016 werd geld ingezameld door een sponsorloop en door soepverkoop tijdens de middagspeeltijden. Tijdens de opening van onze nieuwbouw, begin dit schooljaar, werd de kas voor de goede doelen door allerhande instanties extra gespijsd. Het totale bedrag bedroeg maar liefst €3600! Onder goedkeurend oog van de leerlingen van 1BKa en enkele leden van de leerlingenraad werden aan deze organisaties cheques uitgereikt. Het steunen van een aantal goede doelen willen we toekomstgericht verderzetten.

 

 

 

Wat als …?  

(Website Middenschool H.Hartinstituut –Geplaatst op 16 december 2016)

2016-12-23Op de laatste dag voor de kerstvakantie zagen we een leuke, gevarieerde voorstelling met als rode draad “Wat als …?”

Iedereen heeft zijn ogen de kost gegeven bij de verschillende acts met dans, muziek, goocheltrucs en de nodige humor.

Een geweldige afsluiter van het eerste trimester.

Als kers op de “Kersttaart” mocht onze directeur een cheque overhandigen aan de vrijwilligers van de Sint-Vincentiusbeweging “de kleine drempel” uit Bree.

De school zamelde een recordbedrag van maar liefst €3105 bij elkaar tijdens de solidariteitsmarkt. Een dikke proficiat aan alle leerlingen en personeelsleden voor hun inzet en steun.

 

 

 

Solidariteitsmarkt ten voordele van Sint-Vincentius Bree

(Website Middenschool H.Hartinstituut -Geplaatst op 4 december 2015)

Wat een bedrijvigheid tijdens de middagpauzes einde november en begin december !

De wafelpannen en de bakovens deden het in vele gezinnen en op school weer fantastisch. De geur van wafels en cake lokte de leerlingen naar de tentjes en naar de warme worstenbroodjes in de eetzaal, gesponsord door de school.

Altijd prijs bij het draairad of bij de voeldoos. Zelfs met de nieuwe K3 mocht je op de foto, terwijl iets verderop de blikken potten in het rond vlogen. Een levendig knuffelkonijn kon er niet genoeg van krijgen.

Een dikke pluim voor alle klassen en klassenleraren. Jullie tentjes zagen er geweldig uit.

De jetonnen vlogen uit de portemonnees. Je kan het al raden : een nieuw record werd inderdaad gebroken. Hoeveel precies? Je hoort het na de kerstvoorstelling door de leerlingen van Muzisch Atelier in de Breughelzaal . De vrijwilligers van Sint-Vincentius zullen heel tevreden zijn. Onze leerlingen hebben het hart op de juiste plaats : iedereen was super solidair met de kansarme mensen in onze eigen omgeving.

Proficiat !

 

 

 

HLN.BE Regio  BREE – 28.05.2015

Foto BomansTijdens de jaarlijkse Interservice bijeenkomt van de Noord-Limburgse serviceclubs werd 8.500 euro overhandigd aan Georges Opdeweegh van de Vincentiusvereniging van Bree. Doel van Interservice is om de serviceclubs van Noord-Limburg minstens één keer per jaar met elkaar in contact te brengen en geld in te zamelen voor een goed doel. Dit jaar was het de beurt aan rotaryclub Bree-Bocholt. Zij kozen voor de voedselbank Sint-Vincentius die actief is in Noord-Limburg. In zijn dankwoord benadrukte Georges Opdeweegh dat de voedsel- en kledingbedeling van Sint-Vincentius heel hard nodig is.

 

(GBO)

Deze opbrengst werd verdeeld onder 4 Sint Vincentius-conferenties in Noord Limburg

 

 

 

Het Belang Van Limburg  23.12.2014

 

De Kleine Drempel heeft eindejaarscadeaus in pettoTijdens de laatste verdeling van voedselpakketten dit jaar hadden de leden van de Sint-Vincentiusvereniging De Kleine Drempel een mooi extraatje in petto voor hun leden.

Voorzitter Georges Opdeweegh van De Kleine Drempel: "Dankzij de medewerking van Kiwanis kunnen we alle kinderen een kerstpakket met snoep en speeltjes meegeven. Voor de gezinnen -en dat gaat van eenpersoonsgezinnen tot gezinnen van tien personen- hebben we met onze vrijwilligers een pakket met toiletgerief samengesteld. We hebben onze handen vol gehad: het gaat immers om 110 pakketten voor kinderen en 170 pakketten voor gezinnen. Maar dat is met heel veel plezier gedaan! We wensen trouwens al onze gebruikers, vrijwilligers en alle gulle gevers een heel gelukkig 2015."

 

 

 

Het Belang Van Limburg  22.12.2014

 

Kerstevocatie in Middenschool Heilig Hart

 

http://1.hbvlcdn.be/Assets/Images_Upload/2014/12/22/acbb4811-d04f-4fe4-a0b3-b88122a205d0_DSCF7046.JPG?maxheight=416&maxwidth=568&format=jpg De hele school sloot het eerste trimester feestelijk af met een kerstfeestje in de klas en een kerstevocatie door de leerlingen van het talentenuur Muzisch Atelier.

Op het podium van de Breughelzaal toonden de leerlingen hun talenten. Met woord, muziek, dans en een vleugje humor brachten ze een eigen interpretatie van het kerstverhaal. Een dikke proficiat aan de leerlingen en de begeleidende leerkrachten mevrouw Brusten en mevrouw Pinxten!

Vertegenwoordigers van de Sint-Vincentiusvereniging van Bree mochten al het moois meemaken en als klap op de vuurpijl een dikke cheque in ontvangst nemen. Maar liefst 2.765 euro geeft hen de mogelijkheid om te zorgen voor een warm kerstfeest voor heel wat minderbedeelde gezinnen uit de omgeving.

 

 

 

Het Belang Van Limburg  31.10.2014

 

Basisschool De Kei steunt kansarme kinderen

Basisschool De Kei steunt kansarme kinderen

Bree - Sinterklaas voor alle kinderen.

Sinterklaas is weer bijna in het land en dat tot groot jolijt van vele kinderen. Om ervoor te zorgen dat ook alle kinderen kunnen genieten van een mooi stuk speelgoed, hebben de leerlingen van De Kei hun steentje bijgedragen door speelgoed in de zamelen. Ze mochten elk één stuk speelgoed meebrengen dat nog mooi en bruikbaar is. Dit speelgoed wordt gebruikt in een goed doel dat kansarme kinderen ondersteunt.

Goed gedaan allemaal!

 

 

 

Het Laatste Nieuws 14.05.2014

Medewerkers van Sint-Vincentius zoeken naar beschadigde of bijna vervallen producten in de winkel. - Foto DalemansLeden van de Sint-Vincentiusvereniging De Kleine Drempel in Bree mogen drie keer per week zelf beschadigde en bijna vervallen producten uit de winkelrekken grabbelen in de Carrefour. De producten zijn een aanvulling op het voedselpakket, waar steeds meer mensen voor aankloppen.

Winkeldirecteur Hans de Jong (31) zag de samenwerking meteen zitten. "Groenten met een deukje in of beschadigde verpakkingen blijven in de winkelrekken liggen en werden vroeger weggegooid. Ook producten met een korte houdbaarheidsdatum belandden in de afvalcontainer. Dankzij deze samenwerking krijgen ze nu een goede bestemming", zegt de directeur. De vrijwilligers controleren de rekken vanaf 19 uur. "Ik moet minder personeel inzetten om de rekken te controleren en we hebben minder afvalcontainers. De vereniging is goed georganiseerd en levert goed werk. Beide partijen hebben er baat bij."

Georges Opdeweeghe en Anita Truyen van Sint-Vincentius zijn heel tevreden. "Bijna 200 gezinnen uit Bree, Bocholt en Meeuwen-Gruitrode krijgen elke veertien dagen een voedselpakket. Met deze samenwerking kunnen we de pakketten extra vullen. Deze winkel helpt effectief mee aan de armoedebestrijding in onze regio. Het werk dat we hiervoor moeten doen, hebben we er graag voor over. We zijn nu een beetje personeel van Carrefour", zegt Georges nog lachend. (GBO)

Dkd:Bedoeld wordt natuurlijk ‘Georges Opdeweegh en Boudewijn Jaeken van Sint-Vincentius ….

 

 

 

Het Belang Van Limburg  02.12.2013

Leerlingen 7 OFA bezoeken Sint-VincentiusOp dinsdag 19 november 2013 hebben wij, de leerlingen van 7 Office Assistant, Sint-Vincentius in Bree bezocht. Wij zijn bij PAV met het thema 'Kopen Huren Bouwen' bezig en hebben het ook al over sociaal wonen gehad. Daarom wilden we ook wat te weten komen over armoede in en rond Bree.

Dit leerrijke bezoek duurde 2 uur met als gastspreker Leo Geyens.

Samen hebben we besloten dat dit een leerrijk en aangenaam bezoek was. Want we beseffen vaak niet hoeveel mensen er in armoede leven omdat we dit in het dagelijkse leven niet altijd zien. Zelfs met Sinterklaas in het vooruitzicht is het voor de armen ook feest omdat de vereniging momenteel speelgoed aanbiedt. Eén belangrijk besluit dat we getrokken hebben, is dat we heel blij mogen zijn met wat wij hebben.

 

 

 

 

Het Belang Van Limburg  26.11.2012

Back on Stage schenkt 4000 euro aan Kleine DrempelBree - Bij de opening van de nieuwe gebouwen van de kleine drempel kreeg voorzitster Miet Jehoul onverwacht bezoek van de mensen van Back on Stage. Eerder dit jaar rockten zij immers een mooi bedrag bij elkaar met hun jaarlijks tributefestival. Een deel hiervan willen we graag schenken aan deze vereniging die zich inzet voor de hulpbehoevenden uit de maatschappij.

 

Bij een glaasje en een rondleiding zien we voldoende om te weten dat ons geld goed besteed zal worden aldus het bestuur, dat zich stilaan klaarmaakt voor hun 10 jarig bestaan en dit op  5 en 6 april 2013.

 

 

Nieuwsblad.be  29.09.2012

Sint-Vincentiusvereniging De Kleine Drempel in Bree is verhuisd. De vereniging heeft nieuw onderdak gevonden op het Stift nummer 36. Van daaruit zal De Kleine Drempel voortaan de voedselbedelingen naar de minderbedeelden doen.

Deze zondag 30 september van 10 tot 17 uur kan iedereen zelf zien hoe de vereniging omgaat met de problematiek van de gezinnen die het financieel niet te breed hebben, en hoe de middelen van de vereniging gebruikt worden om deze gezinnen te helpen.

 

 

De Kleine Drempel

De voedselprijzen stijgen enorm. Steeds meer gezinnen hebben het moeilijk om rond te HUISVESTING 'DE KLEINE DREMPEL' GEWAARBORGDkomen. Zij kunnen rekenen op De Kleine Drempel.  Deze vzw,  gelegen op de Gerkenberg aan de Meeuwerkiezel, is een afdeling van de Sint-Vincentiusvereniging. Tweemaal per maand kunnen kansarmen uit Bree, Meeuwen-Gruitrode en Bocholt hier terecht voor voeding en kleding. Ze worden doorverwezen door het OCMW.

De vereniging dankt haar werking aan de provinciale Voedselbank waar zij voedsel van ontvangt, maar ook aan schenkingen van bedrijven, verenigingen en particulieren. De Kleine Drempel kan bovendien rekenen op een legertje van vrijwilligers die zich belangeloos inzetten voor de mensen die het moeilijker hebben.

Om al deze gulle gevers, helpende handen en gezinnen in nood niet in de kou te laten staan wanneer de Gerkenberg wordt verkocht, heeft de stad de gebouwen van het Rode Kruis aan het Stift (voormalig bloedtransfusiecentrum) gekocht. Hier kan De Kleine Drempel dan gehuisvest worden … omdat alle mensen belangrijk zijn.

Hebt u babyspullen, speelgoed, draagbare kleding of ander materiaal teveel en wilt u iets doen voor de minderbedeelden onder ons? Breng ze dan op woensdag tussen 13.00 en 14.00 uur naar de Gerkenberg, Meeuwerkiezel 88, tel. 089 84 85 38.